Spring naar content

TERUGBLIK DONDERDAG 26 AUG

Deze tweede dag van het festival was gewijd aan de jeugd. Want zij zijn tenslotte de (theater)toekomst. De gratis Limburg Festival Kindermiddag bij de ECI Cultuurfabriek in Roermond was weer een groot succes! Met een gevarieerd aanbod van theater en workshops hebben de kinderen (én ouders) genoten! 's Avonds was als toetje de kindervoorstelling Vergeten dieren en Verloren zaken van Duda Paiva. Deze stond in de sprookjesachtige omgeving van Kasteel Aldenghoor in Haelen.

Maar ook voor de volwassen kinderen hadden we een mooi programma. Nieuwe Generatie op Locatie Stond voor de tweede dag bij Weerstand in Roermond, Nhung Dam nam de bezoekers mee op reis bij Thesterboerderij Boeket in Nederweert en Silke van kamp repeteerde samen met de bezoekers Hamlet op het podium van het Munttheater. Cabaretier Martijn Criens kreeg de lachers op de hand in Weert terwijl Jan Schroën zijn prachtig tranentrekkend levensverhaal vertelde in Grathem. Was dat alles? Nee! Want George & Eran werden veganisten in Thorn terwijl De Niemanders een rauw rockconcert gaven in het prachtige openluchttheater Lichtenberg in Weert.

We sloten de dag af met een klein verrassingsfeestje voor onze festivaldirecteur en programmeur Jan Klompen vanwege zijn 25-jarig jubileum. Zijn grote vriend André Manuel kwam een serenade brengen.

Een zeer geslaagde dag die weer prachtig door onze fotografen Moon Saris, Johan Horst en Antoine Bongers is vastgelegd.

PROGRAMMA DONDERDAG 26 AUG

 

Op donderdag hebben wij traditiegetrouw onze GRATIS Limburg Festival Kindermiddag. Alle kinderen t/m 12 jaar zijn van harte welkom in de ECI Cultuurfabriek in Roermond. Let op: wegens de coronamaatrdegelen is dit jaar aanmelden verplicht!

Op donderdagavond hebben we een toffe kindervoorstelling op het programma staan. Duda Païva neemt de kinderen mee op een spannend avontuur over Vergeten dieren en Verloren zaken (6+). Deze voorstelling staat op de sprookjesachtige locatie van Kasteel Aldenghoor in Haelen.

Verder kunt u ook deze dag weer genieten van Jong talent tijdens Nieuwe Generatie op Locatie en hebben we volop Bijzonder Theater op Locatie zoals Silke van Kamp. Speciale aandacht vandaag voor een geheel andere tak van sport, het concert van de Niemanders die in het epische openluchttheater in Weert geprogrammeerd staat. We tellen de dagen af ...