Spring naar content

DONDERDAG 25 AUG 2022

Op donderdag bieden we je nagenoeg hetzelfde programma als woensdag. Dat maakt de keuze een stuk makkelijker want je hebt de helft van de voorstellingen natuurlijk al gezien. Dus ook vandaag kun je genieten van het nieuwe onderdeel van het Limburg Festival, het Kasteel van Verlangen. Een korte theaterwandelroute in en rondom Kasteel Montfort, waarin we verlangend uitkijken naar puppetry van internationale allure dat daar op het menu staat.

Ook het onderdeel Theater op Locatie brengt vandaag heel veel moois, jong talent roert zich, laat zich ook vandaag zien. In Baexem toont Club Lam waarom Lourdes zo belangrijk voor ze is terwijl op de Tungelerwallen in Tungelroy Sia Cyrroes – oorspronkelijk uit Iran - ons meeneemt in zijn zoektocht naar zijn vader. Dat laaggeletterdheid een steeds groeiender probleem is binnen de samenleving etaleert het thetaerduo Crins en Schippers op de voor hen bekende wijze; en niet voor niets in Roggel. In Theaterboerderij Boeket te Nederweert vraagt de ons zo vertrouwde Margje Wittermans zich af wat haar zo sterk verbindt met verzetsstrijdster Truus Weismuller.

Dat het Limburg Festival de haar aangeboden corona-steun vanuit de gemeente goed heeft besteed, blijkt uit het progarmmeren van de voorstelling Flat van Jansen & de Boer die we namelijk gratis aanbieden aan al het zorgpersoneel binnen de gemeente Leudal. Meer dan verdiend dachten we zo. En daarom is deze voorstelling voor de vaste bezoeker van het festival helaas niet toegankelijk.

Weert vormt vanavond zo'n beetje het hoofdpodium van het Limburg Festival. Zo laat klassiek harpiste Doriene Marselje - in undergroundkroeg ZigZag - horen dat het Limburg Festival het experiment niet schuwt. En spelen Die Twee - uit de stal van George en Eran Producties - voor comediantje in Theater de Huiskamer.

Vandaag staat ook ook de Limburg Festival Kindermiddag geprogrammeert. Dat betekent dat we traditiegetrouw extra aandacht voor de blagen tussen 4 en 12 jaar hebben. Met fraaie kindervoorstellingen, leeftijdgerelateerde workshops en wie weet staat ook weer het snoetje kliederen op het goedgevulde programma. Ervaar het op de gratis Kindermiddag in de ECI Cultuurfabriek in Roermond. We zien je ook vandaag graag.