Mediaridders met de voorstelling Bleekneusjes bij Ciro/Hornerheide
Les Goulus bij het buitenpodium Thorn
Grote drukte tijdens de Gekleurde Stad in Roermond.
Club Classique bij Heijerhof in Baexem
Limburg Festival Poster 2018
Limburg Festival Banner 650x450px

Promotiemateriaal

Top editie Limburg Festival!

Na een periode van extreme droogte, konden we afgelopen week onze culturele dorst meer dan genoeg lessen tijdens de 36ste editie van het Limburg Festival. Met 187 voorstellingen op 35 verschillende locaties, verspreidt door heel Midden-Limburg heeft u het festival niet kunnen missen!

En dorst had men want waar eerder hitterecords werden verbroken, zijn nu de records qua bezoekersaantallen verbroken. Zo waren ver voor aanvang van het festival al de onderdelen TOM Cruise en Ommetje Opera uitverkocht. Net als de voorstellingen van Bleekneusjes, George & Eran en BOT. Tijdens het festival zelf zag op momenten zwart van de mensen.

Concreet in cijfers komt het erop neer dat het festival een bezettingsgraad van 90% had met ruim 50.000 bezoekers. En dat met 187 voorstellingen op 35 locaties in de gemeentes Leudal, Maasgouw, Roermond, Weert, Nederweert, Echt-Susteren, Roerdalen en het Duitse Wassenberg.

Het festival credo ‘bijzonder theater op bijzondere locaties’ hebben we ook dit jaar weer waar gemaakt. Zo zijn we neergestreken in een gemeentehuis, een transportloods, tussen de kippen op een boerderij, bij een oud sanatorium, op uitgestrekte landerijen en op Mooder Maas.

 

Klik links op de foto's en download de HR-versie.