Spring naar content

WOENSDAG 16 AUG 2023

We schieten enthousiast, gemotiveerd, goed gemutst en met heel veel zin uit de festivalstartblokken. Onze start is meteen een knaller met het Kasteel van Verlangen, hét succesnummer van de 40e editie. Een korte theaterwandelroute in en rondom Kasteel Daelenbroeck in Herkenbosch, waarbij we verlangend uitkijken naar puppetry van internationale allure dat daar op het menu staat.

De officiële opening vindt dit jaar plaats in de prachtige tuin van kasteel Aldenghoor in Haelen. Opgeluisterd door de even hilarisch als vlijmscherpe voorstelling ‘Ik zeg toch sorry’! van TG Aluin/Raymi Sambo Maakt die over ons duistere slavernijverleden gaat.

Het onderdeel Theater op Locatie mag zich verder verheugen op de rauwe voorstelling ‘Alleen met de Goden’ van Afslag Eindhoven. Met José Cuypers uit Roermond in een glansrol. Verder staat op de planning onze lokale held Jan Schroën (met Fer Koolen) wiens nieuwe voorstelling ‘De Beecht’ in Swartbroek in première gaat. Want zonder berouw geen vergeving.

Ook jong talent roert zich op deze eerste festivaldag. In Weert laten Sofie Kramer en Marleen Hendrickx in een Double Bill luid en duidelijk van zich horen. Zij brengen hun voorstellingen met zeer actuele thema’s. Zoals jonge makers dat betamen te doen. Kramer die in ‘SCOLD’ het ondergaan van een abortus een daad van moederschap noemt. Hendrickx getuigt in ‘XYI Light’ op hartverscheurende wijze over haar intersekse jeugd.

Zo, dat was het voor vandaag, mooi programma dachten we zo.