Spring naar content

WOENSDAG 7 AUG 2024

We schieten enthousiast, gemotiveerd, goed gemutst en met heel veel zin uit de festivalstartblokken. Onze start is meteen een knaller met het Kasteel van Verlangen, hét succesnummer van de twee laatste edities. Een korte theaterwandelroute in en rondom Kasteel Baexem te Baexem, waarbij we verlangend uitkijken naar puppetry van internationale allure dat daar op het menu staat.

De officiële opening vindt dit jaar plaats in het pittoreske Domicilie Park in Ohé en Laak. Opgeluisterd door de even hilarisch als vlijmscherpe voorstelling ‘Gendermonologen’  van Raymi Sambo Maakt waarin de persoonlijke verhalen van vijf jonge mensen centraal staan.

Het onderdeel Theater op Locatie mag zich verder verheugen op de autobiografische voorstelling ‘Pieton’ van de Vlaming Kenneth Berth .

Ook jong talent uit Weert en Roermond roert zich op deze eerste festivaldag. In Weert laten zij in Stille Helden’ , door middel van movement, spoken word en nog veel meer, zien hoe zij aankijken tegen het Nederlands slavernij verleden. Ook kan je, tussen Roermond en Venlo, ervaren hoe perrongeluk voelt.  Stichting Laudio presenteert de Nederlandse première van ‘Perron Geluk’ op het Limburg Festival: theatervoorstelling in de trein van Roermond naar Venlo en ook weer terug.

Zo, dat was het voor vandaag, geniet er alvast van.