Spring naar content

Kasteel van Verlangen

Woensdag 16 en donderdag 17 augustus
Kasteel Daelenbroeck, Kasteellaan 2, Herkenbosch.
Entree € 15.00 | Aanvang 13.00 uur - 14.30 uur - 16.00 uur

Rondom Kasteel Daelenbroeck vind onze nieuwe theaterwandeling plaats waarbij de deelnemers in groepen op pad gaan en verschillende internationaal bekroonde puppetry voorstellingen tegenkomen. Gastcurator is Cat Smits, voorzitter van Puppetry Workspace, hèt netwerk platform van poppenspelprofessionals en - liefhebbers in Nederland.

Dit Kasteel van Verlangen is mede mogelijk gemaakt met steun vanuit de gemeente Roerdalen.

Programma 2023

Duda Paiva – Ghost Box 

Stel dat je alles aan jezelf zou mogen veranderen, perfect kon zijn, of zelfs onsterfelijk. Zou je het doen? Zelfs als je alles zou moeten opgeven wat je menselijk maakt? 

‘Ghost Box’ is een modulaire walkthrough voorstelling: vanuit Joe’s perspectief verplaats je je door een post-apocalyptische wereld, waarin het mens-zijn ter discussie wordt gesteld. In plaats van op natuurlijke wijze geboren te worden, is Joe ontworpen door een futuristisch systeem dat de perfecte neo-human creëert: eeuwig jong, oneindig gemodificeerd en met kunstmatig gegenereerde gevoelens, zoals geluk, mislukking en vrijheid. 

 ‘Ghost Box’ is een mix van schuimrubberen sculpturen, hiphopdans en technologie. Het unieke vocabulaire van Duda Paiva Company creëert visuele poëzie. Middels een choreografische dialoog tussen mens en ding flirt ‘Ghost Box’ met de futuristische visies uit het cyberpunk-genre.

CREDITS
Concept en regie: Duda Paiva
Dramaturgie: Kim Kooiman
Poppen: Duda Paiva en Andre Mello
Muziek en video: Wilco Alkema
Licht: Mark Verhoef
Decor: Daniel Patijn

Magisch Theatertje – Cantos Animata 

Een veelzijdige voorstelling met alleen beeld en geluid met marionetten, maskers en beweging… visuele reflecties op de ‘levenscycli’ als een eindeloze transformatie van fysieke en spirituele elementen waarin de toeschouwer op magische wijze wordt meegenomen in een wereld van mysterie en dromen… 

“Cantos Animata is een ervaring van verstilde en dynamische fragmenten die vloeiend in elkaar overlopen, soms met pauzen die je vrijmaken om een nieuwe stroom van indrukken van leven en dood te verwerken.
Een ervaren van de kringloop van het leven, van de krachten daarachter en van de generaties mensen en wezens die daarvan deel uitmaken. Soms stralend en bewogen als de levenskracht zelf, soms weemoedig stemmend zoals het leven is… een geven en nemen, opbouw en afbraak, verwijdering en samengaan. En dat alles in een harmonische sfeer van beelden, vormen, beweging, kleuren en geluiden. Een magistrale voorstelling waar je als vanzelf ingetrokken wordt, maar waarin je ook momenten van afstand voelt.
Kortom het leven zelf, op een magische en spirituele wijze vormgegeven…” 

‘Cantos Animata’ speelde op internationale festivals over de hele wereld en won vele prijzen.

Timmy Velraeds – Last Chance 

Twee grand ladies, een voormalige balletdanseres en een oude operazangeres, komen terecht bij een verpleegster. Over de "goede oude tijd" gesproken, ze proberen hun laatste dans en lied, een laatste kans op roem of een laatste schreeuw om liefde. Hun verpleegster en verzorger dromen van een leven op het podium, maar is het te laat om daar verandering in te brengen? Twee poppen van het gezelschap Duda Paiva krijgen hun (laatste?) kans om te “presteren”. Na in verschillende shows van Duda Paiva te zijn verschenen, begint de ouderdom langzaam aan hen te knagen. 

Engels gesproken, frontaal naakt poppenspel, met een zweem van queerness, objecttheater en wat muzieknoten met een Limburgs tintje. 

Na te hebben gespeeld bij verschillende gezelschappen (Gnaffel, Speeltheater Holland, Ulrike Quade, Buog), televisiewerk en zelfs regie (Fithe, Stuffed Puppet Theater e.a.) heeft Tim Velraeds zijn plek in het theater gevonden binnen de voorstellingen van de Duda Paiva Company. Last chance is zijn eerste poging tot solo-optreden voor "volwassenen". Na de eer te hebben gehad om te werken met de ”meesters van het poppenspel” ( Elout, Onny, Neville en last but not least Duda) is het tijd om te laten zien wat hij geleerd heeft. 

VOX Muziektheater/Linde Schinkel – Poor Thing 

Een lofzang op de melancholie 

Een leven lang leven. Een kast vol spullen. Wanneer weemoedige 17e-eeuwse luitliederen beginnen te klinken, besluit een magische secretaire dat het tijd is om te vertellen. Over voorwerpen uit vervlogen tijden, herinneringen aan gelukkige en minder gelukkige momenten, over schoonheid en vergankelijkheid, troost en verdriet. Langzaam vouwt de kast zich open en ontpoppen er betoverende stillevens. Maar uiteindelijk vergaat alles. Zelfs een kast vol spullen. 

LOCATIE