Spring naar content

Kasteel van Verlangen

Woensdag 7 - en donderdag 8 augustus
Kasteel Baexem, Kasteelweg 7
Woensdag 7 augustus om 13.00 | 14.30 | 16.00 uur
Donderdag 8 augustus om 13.00 | 14.30 | 16.00 uur

Entree: € 15,00 | Duur ca. 90 minuten | Niet rolstoeltoegankelijk

Rondom Kasteel Baexem, Kasteelweg 7 vind onze nieuwe theaterwandeling plaats waarbij de deelnemers in groepen op pad gaan en op hun pad in en rondom het idyllische kasteel Baexem verschillende internationaal bekroonde puppetry voorstellingen tegenkomen.

Line Up 2024

Sanne van Dijk – Vloed
Onderstromen worden zichtbaar als Sanne, vanuit een ligbad en met poppenspel, terugblikt op haar jeugd. VLOED is een voorstelling met storytelling en poppenspel, waarin thema’s als grenzen, (ontluikende) seksualiteit en het verlangen om tegen de stroom in te zwemmen worden onderzocht. Sanne van Dijk brengt een persoonlijk en intiem verhaal vanuit een ligbad, waarin gebeurtenissen uit haar jeugd en tiener jaren komen bovendrijven. Situaties die onbewust impact hadden op de rest van haar bestaan en de manier waarop ze nu in het leven staat. VLOED is een tragikomische en nietsverhullende verkenning van de onderstromen van het leven. Het is tijd om uit bad te stappen. Hoogtij(d). Sanne van Dijk is actrice, poppenspeler en storyteller en werkt al meer dan 15 jaar voor theater en tv, in binnen-en buitenland. Ze studeerde aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunst academie en verdiepte zich in poppenspel aan de Hochschule für Schauspielkunst Ernst Busch in Berlijn. De tv-serie ‘Dropje (Doopie)’, waarbij ze als poppenspeler meewerkte aan het gelijknamige hoofdpersonage, werd genomineerd voor een EMMY Kids Award. VLOED is Sanne's solodebuut.

Credits Concept & Spel: Sanne van DijkPoppen: Sanne van Dijk en Cat Smits Eindregie: Cat Smits Dramaturgie: Katja Hieminga Muziek: Wim Selles en Boris van Bommel Lichtontwerp: Esther LoveProductie: Sven GerretsGrafisch ontwerp: Maurits Claase en Chris Koehoorn Marketing: Chris ter Wolbeek.

VLOED is een Studio SenS productie, i.s.m. Plein Theater Amsterdam Mede mogelijk gemaakt door Amsterdams Fonds voor de Kunst en Cat Smits Company

Cat Smits–Last Dance
Twee vrouwen dansen samen een afscheidsdans in het voorportaal van het einde. Ze zijn verschillend, maar ook hetzelfde. De een is jong, de ander oud. De een is grootmoeder, de ander kleinkind. De een is een toekomstdroom, de ander een terugblik. De ene is levend, de ander herinnering. Ze zijn geboren in dezelfde familie, maar in twee totaal verschillende eeuwen. Ze delen een naam, een innige vriendschap en 75 jaar leeftijdsverschil. Ze walsen door de tijd, obstakels en strijd, idealen, dromen en soms onmogelijke-liefdes. En ze vieren elkaars leven in een allerlaatste dans. Last Dance is een solo van Cat Smits, geïnspireerd op het leven van de liefde voor haar dappere grootmoeder Catharina Smits, die Cat in de jaren voordat zij op 101-jarigeleeftijd stierf, haar levensverhaal en geheimen toevertrouwde. Met poppenspel, dans en tekst neemt Cat het publiek mee haar wereld in.

Spel en concept: Cat Smits
Choreografie: Cat in samenwerking met Duda Paiva
Tekst: Cat in samenwerking met Suzanna Jansen

VOX Muziektheater - One Man Show
Zangeres en co-creator Linde Schinke len acteur en co-creator Martine van Ditzhuysen slagen erin een grappige en ontroerende meditatie te creëren over het verdriet en de absurditeit van de gewone dood en het puin dat deze achter laat. Een luchtige show over het einde van het leven, waarin nog steeds het diepste menselijke medeleven centraal staat. Deze One Man Show, nog in ontwikkeling, mengt live gezongen barokopera, elektronische muziek en objecttheater in een vernieuwende combinatie. Door een selectie van aria's bevragen twee vrouwelijke performers de traditionele tweedeling naar sekse en verkennen ze nieuwe perspectieven op gendergedragingen.

LOCATIE