Spring naar content

Limburgse Brieven

Nieuwe loot aan de festivalboom: Limburgse Brieven

Waar: 18 en 19 augustus, Kirkelsberg, Aan de Bergen, Roggel

Nieuw en heel enthousiast zijn we over onze eerste samenwerking met Nieuwe Helden Next Level in Weert. Nieuwe Helden timmert in Limburg succesvol aan de weg in steden als Roermond, Weert, Venlo en Heerlen, waarbij professionele dans-, zang-, rap-, theater- en breakdance coaches Limburgse jongeren tussen de 12 en 23 jaar begeleiden in het ontwikkelen van hun creatieve talent.

Samen met Nieuwe Helden in Weert werken we voor de komende festivaleditie aan het project 'Limburgse Brieven van Mia'. Een kort voorprogramma, zeg maar een amuse voorafgaande aan de voorstelling ‘Brieven van Mia’ van George en Eran Producties op 18 en 19 augustus in Roggel. Een muzikaal verhaal over vriendschap, oorlog en liefde.

Voor ‘Limburgse Brieven’ zijn de jongeren een aantal keren in gesprek gegaan met Limburgse oud-militairen. Veteranen (in de leeftijd van 29 tot 67 jaar) die in hun tijd bij Defensie naar Afghanistan, Irak of voormalig Joegoslavië op vredesmissies zijn geweest.

Gebaseerd op die indrukwekkende gesprekken waarin thema’s zoals vrijheid, maar ook hoop en vriendschap in tijden van oorlog en crisis en wat betekent ‘thuis’ voor jou hebben de jongeren een tekst geschreven. In de vorm van rap, spoken word, gedicht en theatermonoloog zullen ze hun ‘Limburgse Brieven’ performen als kort voorprogramma bij de voorstelling ‘Brieven van Mia’.

LOCATIE