Spring naar content

Lokale spelers gezocht ...

Lokale spelers gezocht voor locatietheatervoorstelling ‘Iets met Boeren’

Het Limburg Festival is op zoek naar mensen die willen meespelen in een voorstelling over boeren. Het gaat om een nieuwe aflevering in de serie ‘Iets met Boeren’ waarmee producent Bureau Pees nu al enkele jaren door het land trekt. Theaterervaring is niet vereist, affiniteit met het thema is aanbevolen. Op maandagavond 1 juli is er een kennismakingsavond gepland bij RICK in Weert. Aanmelden via info@limburgfestival.nl of  info@bureaupees.nl.

Iets met Boeren

De voorstelling speelt op een boerderij, te Swartbroek waar het publiek in het volle daglicht langs een collage van scènes wandelt: in de schuur, in de stal, op het erf, en in de wei. Geleidelijk raakt elke bezoeker een tikkeltje vervreemd van de eigen mening. “Iets met Boeren” wordt gemaakt met lokale spelers: ongetrainde of hiervoor niet opgeleide spelers die zelf liefst op de een of andere manier met de landbouw te maken hebben. Zo speelden tot nu toe in de meeste afleveringen telkens ook agrariërs mee.

Het Limburg Festival presenteert op 9, 10 en 11 augustus de 8e aflevering van ‘Iets met Boeren’, op een boerderij in Swartbroek.  Dat betekent dat de lokale spelers, samen met de professionals van Bureau Pees, op 5, 6, 7 en 8 augustus worden klaargestoomd om de voorstelling te kunnen spelen. Daarbij is ook volop ruimte voor hun eigen inbreng.

 Oproep

Bureau Pees, producent van sociaal-artistiek theater, zoekt zo’n 15 personen (iets meer of minder kan ook) die beschikbaar zijn van 5 t/m 11 augustus; repetitietijden in overleg nader te bepalen. Dat is meteen ook de enige voorwaarde om mee te kunnen doen; theaterervaring is niet vereist.

Belangstellenden worden uitgenodigd voor een kennismaking met het project op maandag 1 juli om 19.30 uur bij RICK, Wilhelminasingel 12 in Weert. Voor meer informatie en aanmeldingen: info@bureaupees.nl.

Foto: Moon Saris

 

LOCATIE