Spring naar content

Nieuwe Helden Next Level - Stille Helden

Woensdag 7 augustus | 19u00 | Donderdag 8 augustus | 19u00 |

Entree: €15,00

NIEUWE HELDEN ROERMOND - STILLE HELDEN

- een bijzondere voorstelling en documentaire over ons slavernijverleden en de impact daarvan op het heden -

Stille Helden is een vervolgproductie van NIEUWE HELDEN NEXT LEVEL, gemaakt door Quensley Coster. Quensley werkt al jaren als coach en choreograaf met jonge nieuwe helden en presenteert nu voor het eerst zijn eigen voorstelling, gemaakt samen met die jonge nieuwe helden. Quensley werkt onder toeziend coachend oog van ervaren coaches Shailesh Bahoran en Honey Eavis. De voorstelling belooft een emotionele en inspirerende ervaring te worden, waarbij het publiek wordt uitgedaagd na te denken over onze visie op het slavernijverleden en de impact daarvan op onze samenleving vandaag de dag. Stille Helden is eveneens een eerbetoon aan de mensen die zich inzetten en zich hebben ingezet voor gerechtigheid en vrijheid.

Bij aanvang van het project is Quensley Coster samen met filmer Dave van Eck afgereisd naar Curaçao om onderzoek te doen naar zijn eigen verleden. Daar heeft hij de verhalen van ‘stille helden’ vast weten te leggen met een indringend en persoonlijk perspectief op dit beladen onderwerp. Quensley is dieper gaan zoeken naar het slavernijverleden en naar de rol van Nederland in dit verleden. Uit dit onderzoek is de documentaire Stille Helden ontstaan.

De voorstelling Stille Helden bestaat uit spoken word, dans, beeld, theater, muziek en meer en brengt het verhaal op een unieke en krachtige manier tot leven. De energie van de Stille Helden breekt door alle tijd en ruimte en wordt voelbaar gemaakt in de jonge spelers en dansers met wie Quensley deze voorstelling gemaakt heeft.

Credits: Regisseur/maker: Quensley Coster / Spelers/dansers/medemakers: Shurick Jantje. Mohammed Fofana, Sherman Alexander Manon, Naziemma Lachman, Jevahno van Geene, Qiuncy Jamlean, Gidion Rumai, Lindsey Reijnders, Tyrone / Coaching: Shailesh Bahoran en Honey Eavis / Film: Dave van Eck/ Errovisuals / Fotografie: Lisz Smit en Zinah Heutz / Productie: Lisz Smit / Muziekproducent: Ilisias Leupen

Stille Helden is een productie van Stichting Nieuwe Helden Next Level.

Stille Helden is mede mogelijk gemaakt door: Fonds voor Cultuurparticipatie, Provincie Limburg, VSB Fonds, ZOZ-fonds, Gemeente Roermond, Cultuurregio Noord Limburg, ECI Cultuurfabriek, Doen! Midden-Limburg.

Partners in dit project:Bibliorura Roermond, Cuijpershuis, Historiehuis en the Movement

www.nieuweheldennextlevel.nl

LOCATIE