Spring naar content

Zwermers - PAN~ // CATWALK

Vrijdag 27 augustus 14:00 uur en 19:30 uur   
Van Hornekazerne, Kazernelaan 1, Weert (Parkeerplaats aan de achterzijde)

Voorstelling speelt buiten

Duur: 70 minuten  |  Ticketprijs: € 15 / Reserveer hier je tickets

 

Van versleten spijkerjack tot extravagante glitterjurk. Onze kleding is een uitdrukking van wie we zijn, willen zijn, en soms moeten zijn. Maar draagt de mens kleding of kleding de mens? In deze sterk repetitieve en beeldende performance wordt het lichaam behandeld als blank canvas. Steeds nieuwe identiteiten verschijnen en verdwijnen. Een ode aan de rijkheid, verscheidenheid en veelkleurigheid van mensen.

Een voorstelling die de normatieve kaders rondom vrouwelijkheid en mannelijkheid bevraagt, doorbreekt en nieuwe voorstellen doet. De mens ontdaan van hokjes, terug naar de kern. Met twee performers, een violist en een onophoudelijke rij outfits brengt. Zwermers een ode aan de kleurrijke en veelzijdige mens. Je wordt ondergedompeld in een onophoudelijke stroom van kledingwissels ondersteund door een eenmansorkest met viool en loopstation, geïnspireerd op componisten als Hauschka en Philip Glass.

Zwermers is een Tilburgs performance-gezelschap van eigengereide makers dat locatiegerichte, interdisciplinaire performance maakt. Het gezelschap is in Tilburg geworteld en zwermt graag (inter)nationaal uit. Zwermers wil verbeeldingskracht en flexibiliteit stimuleren op het gebied van ‘mens-zijn’; hoe we ons als mens verhouden tot het zelf en de context waarin we leven.

 

LOCATIE